titlelogo Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος TE

 • ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ_ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  Προετοιμασία Διδασκόντων/Φοιτητών

  για εξ-αποστάσεως εξετάσεις

  Με σκοπό την προετοιμασία των χρηστών του συστήματος εξ-αποστάσεως εξετάσεων (e-Assessment) και την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής, ενημερώνουμε τους χρήστες ότι :

  Διδάσκοντες+Φοιτητές :
  Αν δεν διαθέτουν ιδρυματικό λογαριασμό  ΔΕΝ θα μπορούν να μπουν στο σύστημα.

  Φοιτητές :
  Αν δεν υπάρχει «δήλωσή» τους στο μάθημα (στο φοιτητολόγιο) ΔΕΝ θα μπορούν να εξεταστούν στο μάθημα.

  Διδάσκοντες :
  Αν δεν έχουν «ανάθεση» στο μάθημα (στο φοιτητολόγιο) ΔΕΝ θα μπορούν να καταχωρούν θέματα και να διεξάγουν εξέταση.

  Παρακαλώ ΔΙΑΒΑΣΤΕ προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες .

  Άλλα βοηθητικά links
  Βίντεο Οδηγιών δημιουργίας εξετάσεων μέσω Quiz  (υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι).

  Απαιτήσεις εξοπλισμού για εξ αποστάσεως εξετάσεις εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

  Οι φοιτητές που δεν διαθέτουν τον παρακάτω εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους στις εξ αποστάσεως εξετάσεις θα πρέπει πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου και έως την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, να καταθέσουν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο  http://applications.uowm.gr/generic.php?applicationid=9  υπεύθυνη δήλωση, όπου θα δηλώνουν την αδυναμία συμμετοχής τους στις εξ αποστάσεως εξετάσεις. Το Ίδρυμα θα φροντίσει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, παρέχοντάς τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό στα εργαστήρια/εγκαταστάσεις του στην πόλη της Κοζάνης. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν αναλυτικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων με email για την διεύθυνση του κτηρίου/ εργαστηρίου και τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να τηρηθούν οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής.

  Απαιτήσεις Εξοπλισμού για εξ αποστάσεως εξετάσεις

  • Σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Ηχεία Η/Υ ή ακουστικά, και μικρόφωνο
  • Κάμερα (webcam) εσωτερική ή εξωτερική (usb)

  Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα

  • Windows 10 Home, Pro, ή Enterprise έκδοση
  • Windows 8 ή 8.1
  • Windows 7
  • Windows Vista με SP1 ή νεότερη
  • macOS X με έκδοση macOS 10.9 ή νεότερη

  Υποστηριζόμενοι φυλλομετρητές (browsers)

  • Για λειτουργικό Windows: IE 11+,Edge 12+, Firefox 27+, Google Chrome 30+
  • Για λειτουργικό Mac OS: Safari 7+,Firefox 27+, Google Chrome 30+

  Απαιτήσεις σε Επεξεργαστή (processor) και μνήμη του Η/Υ

  • Επεξεργαστής τουλάχιστον δύο πυρήνων Dual Core ταχύτητας 2Ghz ή υψηλότερο i3,i5,i7 ή AMD
  • Εγκατεστημένη μνήμη RAM 2Gb ή περισσότερη
  • Όλοι οι υπολογιστές μετά το 2010 ικανοποιούν τις προαναφερθείσες απαιτήσεις

   Προ εγκατεστημένες εφαρμογές

  • Ένα τουλάχιστον από τους υποστηριζόμενους φυλλομετρητές που αναφέραμε στην παραπάνω ενότητα
  • Την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Zoom Client for Meetings από τη διεύθυνση https://zoom.us/download
  • Την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Safe Exam Browser από τη διεύθυνση https://safeexambrowser.org

  * Οδηγίες για την εγκατάσταση των απαιτούμενων εφαρμογών ο χρήστης μπορεί να βρει στο δικτυακό τόπο του ιδρύματος https://help.uowm.gr

  Γενικές παρατηρήσεις

  • Ο Η/Υ του χρήστη θα πρέπει να ικανοποιεί όλες τις παραπάνω ελάχιστες απαιτήσεις για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης.
  • O χρήστης θα πρέπει να κάνεις όλες τις απαραίτητες δοκιμές μετά την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού στον Η/Υ.
  • Για τη δοκιμή της ορθής εγκατάστασης της εφαρμογής ΖΟΟΜ και του εξοπλισμού της κάμερας και του μικροφώνου του Η/Υ θα πρέπει ο χρήστης να επισκεφτεί και να κάνει τον έλεγχο στη διεύθυνση http://zoom.us/test (Οδηγίες για την εγκατάσταση των απαιτούμενων εφαρμογών ο χρήστης μπορεί να βρει στο δικτυακό τόπο του ιδρύματος https://help.uowm.gr).
  • To κάθε Τμήμα, με ευθύνη του Προέδρου θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εξετάσεις προκειμένου να εξοικειωθούν με τη διαδικασία φοιτητές και καθηγητές.
  • Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ΖΟΟΜ θα πρέπει ο χρήστης να εισάγει το ονοματεπώνυμο του ακολουθούμενο από τον αριθμό μητρώου του, όπως αυτά αναγράφονται στην ακαδημαϊκή του ταυτότητα, για τη χρήση στη διαδικασία ταυτοπροσωπίας που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της εξέτασης.
  • Ο χρήστης καλό θα ήταν να έχει ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα (εγκατεστημένα όλα τα updates), ενημερωμένο φυλλομετρητή και ενημερωμένα στις τελευταίες τους εκδόσεις όλα τα απαραίτητα προγράμματα για την ομαλή διενέργεια της εξέτασης.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προτρέπει τους εξεταζόμενους να επιλέγουν την λειτουργία των απαιτούμενων μόνο cookies, τα οποία εξασφαλίζουν ασφαλή σύνδεση και προστατεύουν από την επεξεργασία των δεδομένων για διαφημιστικού σκοπούς.
  • Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει κάμερα υπολογιστή, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσει το πρόγραμμα Zoom Client for Meetings στο κινητό του τηλέφωνο και να συνδεθεί στην εικονική αίθουσα εξέτασης με αυτή τη συσκευή, ενώ θα χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για την γραπτή εξέταση.
  • Σε περίπτωση που η εξέταση απαιτεί γραπτές εξετάσεις σε χαρτί, ο φοιτητής θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη εφαρμογή λήψης φωτογραφιών σε καλή ανάλυση, όπως το PhotoScan της Google που είναι διαθέσιμο για Ios και Android, ή να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή λήψης φωτογραφιών του κινητού του προκειμένου να επισυνάψει την κόλλα εξέτασης στο Chat της εφαρμογής Zoom.
  • Σε περίπτωση που η εξέταση απαιτεί σχεδίαση σε υπολογιστή, ο φοιτητής θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη εφαρμογή σχεδίασης, όπως το mspaint (ζωγραφική) για Windows ή το paint για MAC OS .
  • Ο τρόπος εξέτασης του κάθε μαθήματος θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και του Τμήματος στον ειδικό σύνδεσμο «Εξετάσεις εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2019-2020».

  Προσοχή
  Κατά την διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται η ενεργοποίηση άλλων προγραμμάτων όπως εφαρμογών απομακρυσμένης σύνδεσης (π.χ. teamviewer), ούτε η χρήση εικονικών μηχανών (π.χ. Virtualbox).

  Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά η καταγραφή, αναμετάδοση σε πραγματικό χρόνο και αποθήκευση είτε μέρους είτε όλης της εξεταστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικά μέσα καθώς και η αναπαραγωγή τους δημόσια.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΠΥΡΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αριθμό ΣΤ1/Σ141/30-06-2021, για την έκδοση του πτυχίου σε μορφή παπύρου, ο οποίος θα τοποθετείται σε ειδικό κύλινδρο με το λογότυπο του Πανεπιστημίου, ορίζεται η καταβολή από τους ενδιαφερόμενους παραβόλου ύψους 10 ευρώ. Το παράβολο θα καταβάλλεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (IBAN: GR7401103770000037754073973), με την εξής αιτιολογία "ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ_80677_ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΠΑΠΥΡΟΥ

 1. Για την αποστολή του παπύρου, η/ο ενδιαφερόμενη/ος, θα πρέπει να αποστείλει την απόδειξη καταβολής μαζί με εξουσιοδότηση σε εταιρία ταχυμεταφοράς.
 2. Για την δια ζώσης παραλαβή, η/ο ενδιαφερόμενη/ος, θα πρέπει να καταθέσει την απόδειξη καταβολής και να επιδείξει την αστυνομική ταυτότητα (ώρες εξυπηρέτησης: Δευτέρα- Πέμπτη, 11.00-13.00)

 

 

Τερλέκη Θεοδώρα

(Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος Τ.Ε.)

Email : sec-geope@teiwm.gr

Τηλ: 24610 68255 

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΟΙΛΑ, 50150 ΚΟΖΑΝΗ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

18664603 10213208842678921 4822910602798380860 n copy copy